Tiistai 10.3.2015

Tämänpäiväiseen jäsentapaamiseemme olimme saaneet luennoitsijaksi  muistineuvoja Jari Jokiluhdan Helsingin Alzheimer-yhdistyksestä. Luennon aiheena oli muistisairaudet.

Meitä eityisesti ikäihmisiä kinnostava aihe oli saanut suuren suosion, sillä paikalla oli kaikkiaan 102 yhdistyksemme jäsentä. 

Tapaamisen aloitimme perinteisesti yhteislaululla. Lauluksi oli valittu "Taas on aika auringon", joka sopikin hyvin kevääseen, sillä eilen 9.3.2015 oli kirkas aurinkoinen lämmin päivä, tänään tosin oli pilvessä, mutta huomisesta lähtien on luvattu jälleen aurinkoa.

Eira Leino johdatti meidät 7 minuutin hiljaisuuteen, jossa kuuntelimme ainoastaan omaa hengitystämme unohtaen kaiken muun.

Kahvihetken jälkeen muistineuvoja  Jari Jokiluhta luennoi meille muistisairauksista, kertoen mm.

-Suomessa on noin 130.000 muistisairasta henkilöä.

-Vuosittain sairastuu n. 13.000-14.000 henkilöä.

-65 vuotta täyttäneistä joka kolmas kokee olevansa muistisairas, joka ei     tietenkään  pidä paikkaansa, koska harmittomat muistamattomuudet eivät suinkaan ole sairautta.

-Alzheimerin-tauti on diagnosoitu ensimmäisen kerran vuonna 1904 ja siitä kului 100 vuotta ennenkuin ensimmäiset lääkkeet tautiin tuli markkinoille.

-70% muistisairauksista on Alzheimerin-tautia.

(Klikkaamalla tekstissä alleviivattuja punaisia sanoja, voit netissä tutustua seikkaperäisesti aiheeseen.)

 

Tapaamisen aloitimme yhteislaululla, "Taas on aika auringon".
Yhteislaulua
Sali täynnä tapaajia
Eira Leino johdattamassa meitä oman hengityksen kuunteluun
Jari Jokiluhta Helsingin ALzheimer-yhdistyksestä.